De kracht van Archetypen

Fragmenten uit De kracht van archetypen

Lees hier gratis fragmenten uit De kracht van archetypen; verken twaalf archetypen en transformeer je innerlijke kracht door Edith Bakker

Het Kind in ons is de kern van ons wezen. Het is en blijft een wezenlijk deel van ons. Met zijn behoeften, emoties, kwaliteiten en potentieel. Als je kijkt naar de kwaliteiten hierboven wordt meteen duidelijk waarom het belangrijk is om het archetype van het Kind in jezelf te ontwikkelen. Al die kanten van het Kind in ons zijn in potentie krachtbronnen. Zonder bewust contact komen vaak juist de kanten van het Kind omhoog waar we moeite mee hebben: angst, jaloezie, woede.

De Lover is een uitdrukking van de liefde in al zijn vormen. We hebben de Lover, met zijn intense liefde en levenslust, nodig om ons echt te verbinden met het leven. Zonder de Lover in een of meer van zijn gedaanten, leef je niet volledig.
De Lover brengt je in contact met de bron van pure liefde in je hart. En met de diepe vreugde die daarbij hoort. Door de Lover zie je het mooie en kostbare in jezelf, in anderen en in de wereld om je heen.

Scroll naar boven