Cursus mediteren

Maak contact met je diepere bron

Veel mensen voelen het, juist in drukke tijden: befhoefte aan stilte en innerlijke rust. Die stilte en rust zijn niet alleen nodig om op adem te komen. Ze brengen je ook in contact met een diepere laag in jezelf. Als je regelmatig mediteert merk je dat alles in je leven er positief door wordt beïnvloed. Je creëert een rust in jezelf die voedend en inspirerend is. Het is alsof de grondtoon in je leven er dieper, voller, rijker en helderder door wordt.

Maar veel mensen lukt het in hun dagelijks leven niet om regelmatig te mediteren. Het komt er niet van, of het mediteren zelf lukt niet goed. In deze cursus leer je een aantal meditaties waar je zelf mee verder kunt. 

Werken met hersenfrequenties 

Door meditatie beïnvloed je de frequenties van je hersengolven. De betagolven van je gewone denken. De alfagolven die verbonden zijn met diepe ontspanning, beelden en andere intense zintuigelijke ervaringen. De thetagolven die toegang geven tot diepere onbewuste lagen en tot diepe spirituele ervaringen. De deltagolven, of je ‘intuïtieve radar’ waarmee je je ‘scant’. Deltagolven zijn ook de hersengolven die worden geproduceerd door healers. Bij goed gebruik is dit dus een helende frequentie. In de cursus gaan we de frequenties en combinaties ervan oefenen. Zo kan je een begin maken met het bewust beïnvloeden van je eigen hersengolven. 

Ik zal in deze cursus onder andere gebruik maken van het boek ‘Awakening the Mind’ van Anna Wise. Je hoeft het niet aan te schaffen, maar als je graag uit boeken leert kan ik het je zeer aanbevelen. Daarnaast zal ik werken met een aantal psychosynthese meditaties en mindfulness- en open focus oefeningen. Verbonden aan de meditaties zal vaak intuïtief getekend of geschilderd worden. 

Heb je vragen over deze cursus? Stuur mij dan een mail.

Lees meer over Edith Bakker.

Plaats

Domselaerstraat 30
1093 MA Amsterdam

Data

Tien avonden, data nader bekend te maken:
Tijd: 19:00–21:30 uur.

Kosten

€ 250,- (vrij van BTW) . Inclusief gratis download of cd’s van de meditaties Rusten in Zijn.

Wil je graag meedoen maar is het bedrag een bezwaar, dan is reductie mogelijk. Neem hierover vooraf contact op.

Als je belangstelling hebt voor deze cursus, stuur dan het formulier in. Ik laat het je dan weten wanneer de nieuwe cursusdata bekend zijn.

Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar mail@edithbakker.nl.

Informatie over  cursus
Mediteren – maak contact met je diepere bron

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.